Over Dragen

Draagvoortwee-Girasol-ringsling
Huidhonger & hechting

Baby’s (maar ook oudere kindjes) hebben huidhonger. Dit houdt in dat er een sterke behoefte is aan lichamelijk contact. Lekker warm tegen je aan, voelt je kindje jouw hartslag, jouw warmte en ruikt het vertrouwd. Tijdens dit contact wordt de basis van het veilig hechten gelegd. Door je kindje te dragen kan je deze basis verder versterken.

Minder huilen

Baby’s die worden gedragen huilen meestal minder omdat ze geborgenheid voelen en doordat zij de wereld veilig kunnen ontdekken. Tijdens de zwangerschap werd je kindje door beweging van de moeder in slaap gewiegd; en dit kan nu dus ook in de doek of drager. Dus wordt het door prikkels allemaal even te veel, dan kan je kindje even lekker slapen.

Je handen vrij hebben

Doordat je kindje wordt ondersteund door de doek of drager, hoef je je kindje niet vast te houden. Je hebt dus je handen vrij voor wat anders. Let hierbij op dat hetgene dat je doet, wel veilig is voor je kindje.

Minder last van krampjes/reflux

Tijdens het dragen, beweegt je kindje met jou mee. Dit zorgt , samen met de warmte van jouw lichaam voor verlichting bij krampjes. Doordat je kindje rechtop zit tijdens het dragen, zal hij/zij minder last hebben van reflux.

Gezelligheid!!

Naast dat je voor je kindje draagt, draag je ook voor jezelf. Het versterkt de band tussen ouder en kind. Want zeg nou zelf, het is toch heerlijk als je steeds even een kusje kan geven en zo heerlijk kan knuffelen?